Kinderfysiotherapeutisch draagconsulent

Het dragen van jouw baby in een doek of draagzak kan voor jullie als ouders een praktisch hulpmiddel zijn dat het verzorgen van jouw baby gemakkelijker maakt. Naast praktisch, kan dragen ook een hulpmiddel zijn bij het ondersteunen van jouw baby in een bepaalde houding, bij het kalmeren als jouw baby onrustig is en het bevorderen van borstvoeding en huid-op-huidcontact.

Praktisch

Wanneer jouw kind gedragen wordt, heb jij als ouder even de handen vrij voor je andere zoon of dochter, om de was op te vouwen of de hond uit te laten. Ook biedt een babydrager vrijheid: smalle winkelpaden en bergachtige paden zijn geen obstakel meer.

Goed voor jouw baby

Baby’s vinden het fijn om dicht bij de ouder te zijn. Door het huidcontact komen er rustgevende hormonen vrij bij de baby en bij de moeder, die helpen bij de hechting tussen moeder en kind. Het is gemakkelijk om de signalen van jouw baby goed te leren kennen en op te pikken wanneer jouw baby zo dichtbij gedragen wordt. Daarnaast zorgt de verticale houding voor een optimale heupontwikkeling.

Een fijne plek voor onrustige baby’s

Ook baby’s die veel huilen, onrustig zijn of darmkrampjes hebben, kunnen gedragen worden. Bij pijn werkt lichaamswarmte beter dan een kruik. Voor baby’s met reflux is het bovendien prettig om rechtop gedragen te worden na een voeding.

Bijzondere situaties

Ook in bijzondere situaties kan dragen fijn zijn voor ouder en kind. Denk bijvoorbeeld aan baby’s die te vroeg geboren zijn, kinderen met een syndroom, baby’s met een voorkeurshouding en baby’s met een heupafwijking (heupdysplasie).

Kinderfysiotherapeut Denise de Vos-Koorevaar is gediplomeerd kinderfysiotherapeutisch draagconsulent.

Lees hier ons privacy beleid.