Babymassage

Gefeliciteerd, jullie zijn net ouders/verzorgers geworden!

Wat is er nu fijner dan op een leuke en gezellige manier met jouw baby bezig te zijn. Babymassage is op de eerste plaats ontzettend leuk om te doen. Het is een plezierige en ontspannen manier om contact te maken met je kind. Op deze manier zorg je voor een rustmoment op de dag, zowel voor jezelf als voor je kind. Babymassage heeft nog veel meer voordelen voor je kind: de ontwikkeling wordt gestimuleerd, de ademhaling wordt rustiger en het immuunsysteem wordt versterkt. Niet alleen je kind ontspant zich, ook jij raakt ontspannen.

De cursus Babymassage

Een cursus babymassage volg je natuurlijk samen met je kind. Tijdens de cursus leer je de massagetechnieken die je dagelijks kunt toepassen. Daarnaast vertel ik je over de voordelen van babymassage, de massagetechnieken bij buik- en darmkrampen, de ontwikkeling van de baby en de lichaamstaal van de baby.

Als je kind zes weken is, kun je een cursus babymassage volgen. Wanneer je kind al wat ouder is, kun je ongeveer totdat je kind 9 maanden is babymassage aanleren. Vanaf die tijd gaan de meeste kinderen kruipen en wordt babymassage hierdoor bemoeilijkt. Bij de groepscursus zijn de groepen klein (maximaal 4 baby’s met elk 1 ouder/verzorger) wat zorgt voor rust en aandacht voor iedereen. Er is ruimte om ervaringen met andere ouders te delen. Een individuele cursus geef ik bij je thuis in de eigen vertrouwde omgeving.

Inhoud cursus

In vier groepsbijeenkomsten van 1 uur ontdek je samen met je baby op een ongedwongen manier de voordelen van de babymassage. Daarnaast vertel ik je wanneer je wel en niet babymassage kan toepassen. De massagetechnieken die je hebt geleerd, zal ik de eerstvolgende les weer even herhalen. Daarnaast zal ik thema’s bespreken naar de wens van de groep. Voorbeelden van thema’s zijn:

 • Massagetechnieken bij buik- en darmkrampjes
 • De motorische ontwikkeling van je baby
 • Lichaamstaal van de baby
 • Onrustige baby’s
 • Til- en hanteringsadviezen
 • Voorkeurshouding
 • Inbakeren
 • Kinderspeelgoed: loopstoeltje, baby bouncer; wel of niet?

Voor wie?

Baby’s die in aanmerking komen voor massage zijn:

 • ‘Gezonde’ baby’s
 • Te vroeg geboren baby’s
 • Huilbaby’s
 • Onrustige baby’s

Locatie en data 2019

De cursus babymassage vindt plaats in de praktijk aan de Voorstraat 23a, te Dordrecht op woensdag van 10.30 tot 11.30 uur. Babymassage bij je thuis: individueel of met een vriendinnen-groepje, is op aanvraag mogelijk.

De data voor 2019 voor de cursus babymassage:

Workshop 1: 16 januari, 23 januari, 30 januari en 6 februari

Workshop 2: 13 maart, 20 maart, 27 maart en 3 april.

Workshop 3: 22 mei, 29 mei, 5 juni en 12 juni

Workshop 4: 18 september, 9 oktober, 16 oktober en 30 oktober.

Kosten

Groepscursus (3-4 deelnemers)     4 x 60 min                             € 75,00 p.p.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de kosten. Je kunt dit informeren bij jouw zorgverzekeraar.

Hoe schrijf ik me in?

Voor de aanmelding voor de cursus kun je bellen naar 06 18815082 of mail naar info@stadspraktijk.com.

TIP: De cursus Babymassage is ook erg leuk om cadeau te doen voor een babyshower of als kraamcadeau.