Sambabal

Kleintjes gaan vanaf een maand of 3 oefenen met reiken en grijpen. De grijpreflex dooft langzaam uit en de bewegingen met de armen en handen worden bewuster. In het begin is het belangrijk om licht materiaal aan te bieden, zodat jouw kleintje kan oefenen. Denk hierbij aan een O Ball rammelaar  of de ringen van Brightstars. Een sambabal rammelaar is ook heel leuk om aan te bieden aan jouw kind. Begin dan met een kleinere sambabal, want die is licht van gewicht. De grotere variant zijn meer voor de gevorderde baby of dreumes. Want ook op 1 jarige-leeftijd is de sambabal rammelaar super leuk om muziek mee te maken. 

 

Denise kwam een geweldige sambabal rammelaar tegen welke gehaakt wordt door Arianne van Finearthaakwerk. Arianne, getrouwd en moeder van 2 jongens, is in 2009 begonnen met haken, wat ze heeft geleerd van haar schoonmoeder. Ze begon simpel, maar ze wilde zich steeds meer en meer verdiepen en zichzelf daarin ontwikkelen. Ze zag steeds mooiere en daarmee ook moeilijkere patronen. Ze probeerde van alles uit.

Ondertussen heeft ze dus al veel gehaakt en diverse projecten gemaakt van dekens tot knuffels en kraamcadeautjes. Vanaf 2016, toen haar oudste zoontje geboren werd vond ze het moeilijk om haken en dus haar ontspanning te matchen met zorgen voor een baby, en nieuw werk in die tijd. Soms haakte zij een half jaar heel veel, en dan weer paar maanden niet. Ze maakte af en toe eens een bestelling en ze merkte dat ze dat erg leuk vond om te doen omdat de ander er blij van werd en zijzelf daarmee ook.

Aangezien Arianne in december 2020 een burn-out kreeg, heeft dit haar laten inzien wat echt belangrijk is: ontspannen, je dromen volgen, doen wat je leuk vindt en nergens bang voor zijn. Haar motto is dan ook geworden: “Ik doe wat ik kan en wat niet lukt, lukt niet. In deze periode heeft ze Finearthaakwerk opgericht. Het heeft haar letterlijk uit de burn-out getrokken. Het is een droom die al jaren in haar leefde, maar ze nooit eerder durfde door te zetten. Zo ontwierp ze haar eigen logo en bestelde ze haar eerste visite kaartjes. Haar droom kwam uit!

"Het is een droom die al jaren in haar leefde, maar ik nooit eerder durfde door te zetten!
Arianne
FineArt Haakwerk

Arianne maakt vrijwel alles wat je je kan bedenken: speenkoorden, knuffels, tassen, schoudertassen, rugtassen, rammelaars, snoeppotjes, dekens, kussens, sleutelhangers. Alles is mogelijk! Ze levert opdrachten/bestellingen ook altijd mooi ingepakt af zodat je er geen omkijken naar heb als je het zelf ook weer cadeau geeft aan iemand anders. 

Nieuwsgierig geworden naar wat Arianne allemaal maakt? Of heb je zelf een tof idee… Kijk op haar instagram of facebook (en binnenkort ook website!) of benader haar via emailadres: finearthaakwerk@hotmail.com voor een advies op maat.