Instagram baby cursus

Wat leuk dat je interesse hebt om een online cursus te doen! Misschien ben je net ouder geworden of ben je nog zwanger. Deze online cursus, die op Instagram wordt gegeven, is speciaal voor ouders die een kindje verwachten en voor kersverse ouders. Hieronder lees je welke thema’s centraal staan in de online cursus. 

Babymassage

 

 

Babymassage

Babymassage

 

 

Motorische ontwikkeling 0-1 jaar

 

 

Speelgoed en speelhoek (inrichting thuis)

Waarom online?

Je kunt dan op jouw moment bijvoorbeeld de babymassage technieken leren of bekijken welk speelgoed leuk is om aan te schaffen voor een bepaalde leeftijd (0-1 jaar). Je hebt een jaar toegang tot dit besloten account. Dat is dus ideaal ook als je nu bijvoorbeeld zwanger bent en je niet kunt wachten om je hier alvast in te verdiepen. Als je eenmaal toegang hebt tot dit account op Instagram, kun je met al jouw vragen terecht bij Denise. 

Babymassage

Babymassage

Ben jij kersverse moeder of vader? Dan is het super leuk om jouw baby te leren masseren. Een echt momentje voor jullie samen! 

Weet je niet zo goed hoe je je baby kunt masseren? Dan is het voor jou leuk om deze online cursus te doen!

Wat leer ik?

Je leert de babymassage technieken van elke regio van het lichaam (armen, benen, buik, borst, rug en hoofd). In de video’s doe ik de massage technieken voor op de babypop. Ik heb ervoor gekozen om het op een pop te doen, zodat dit makkelijk over te brengen is naar jou. De pop ligt namelijk heerlijk stil 😉 Hieronder zal ik een voorbeeld video laten zien van de armen, zodat je een beeld hebt hoe dit eruit ziet. 

Daarnaast lees je in de verschillende posts informatie over de babymassage, de Shantala babymassage methode, welke olie je het beste kunt gebruiken, tips bij darmkrampjes etc. Ook heb ik bij dit onderwerp 3 bonus video’s toegevoegd wat gaat over inbakeren, wat een mooi troostritueel (stappenplan) is bij het inslapen en een oefening voor jou als ouder wat je kunt doen als je het allemaal even niet meer weet (huilbaby). 

 

 

 

 

 

 

 

Naast de video’s waarin ik de massage technieken voordoe, heb ik in een post overzichten gemaakt van de massagetechnieken. Dit is een handig ezelsbruggetje om de technieken wellicht beter te onthouden. Op de foto hiernaast zie je het overzicht van de massagetechnieken van de armen. 

Babymassage

Motorische ontwikkeling

Baby massage

Ik kan me voorstellen dat je graag zou willen weten of jouw kindje goed ontwikkelt en niet achterloopt. Ik geef je tijdens de online cursus een schematische weergave van de mijlpalen die jouw baby het eerste jaar waarschijnlijk gaat behandelen. Maar goed, elk kind ontwikkelt natuurlijk wel op zijn eigen tempo! Dus geen paniek, als jouw kindje er iets langer over doet.

Het fijne aan dit online platform is dat je niet meteen met bezorgde vragen naar de kinderfysiotherapeut of het consultatiebureau bij jou in de buurt hoeft. Je kunt eerst jouw vraag voorleggen aan Denise. Zij kan de vraag beantwoorden en daarbij met video’s ondersteuning bieden en tips geven. Andere ouders kunnen ook meekijken met deze video’s, zodat jullie van elkaar kunnen leren.

Indien Denise twijfels heeft, dan zal ze daarin eerlijk zijn en advies geven om wel even langs de kinderfysiotherapeut te gaan. 

Speelgoed en speelhoek (inrichting thuis)

 

 

 

Wel eens gehoord van de Montessori methode? Denise kwam hiermee in aanraking bij het inrichten van de speelhoek voor haar baby. De filosofie van montessori deelt veel opvattingen met die van een kinderfysiotherapeut. Tijdens de online cursus ga ik hier met jullie op in.

Per leeftijdsfase (0-3 maanden, 3-6 maanden, 6-9 maanden, 9-12 maanden) geef ik tips welk speelgoed leuk is voor jouw kind en hoe je je speelhoek/omgeving daarin kunt aanpassen.

Baby speelhoek

Hoe werkt het?

Stuur een mail naar denise@stadspraktijk.com waarin je aangeeft dat je graag de Instagram cursus doen. Je krijgt daarna een factuur gestuurd. Indien de betaling rond is, kun je een verzoek indienen tot volgen (@vosje_online) en zal je geaccepteerd worden voor dit besloten account. 

Wat zijn de kosten?

De Instgram cursus kost nu 57,00 euro! Je hebt hiervoor 1 jaar lang toegang tot dit account

Babymassage