Nieuws

Maart 2020 – Beweegactiviteiten voor thuis 

 

Aangezien de kinderen t/m 6 april thuis moeten blijven i.v.m. het Corona virus, heb ik als kinderfysiotherapeut bedacht om elke week een leuke beweegactiviteit met jullie te delen die je thuis samen met het hele gezin kunt doen. Hieronder staan het PDF bestanden, waarin de opdrachten worden uitgelegd. Veel beweegplezier!

Week 1: Estafette lopen

Week 2: Balanceren


Maart 2020 – Corona nieuws

Update 25 maart 2020:

Mogelijk bent u al op de hoogte van de aangescherpte maatregelen van de overheid als gevolg van het Corona virus (COVID-19). Dit betekent dat de therapeut geen fysiek contact meer met de patiënt mag hebben anders dan in het geval van noodzaak op indicatie van een arts. Wij volgen de adviezen op van onze beroepsvereniging KNGF en de Persoonlijke beschermingsmaatregelen buiten het ziekenhuis van het RIVM op.  

Onze praktijk is op dit moment alleen (beperkt) geopend voor deze spoedzorg. We zijn per mail (info@stadspraktijk.com) goed bereikbaar. U kunt ook bellen naar de praktijk als u vragen heeft (06-18815082).

Heeft u nog een afspraak staan, dan krijgt u een dezer dagen van ons bericht hoe we de behandeling kunnen voortzetten.

Als alternatief bieden wij de mogelijkheid om uw behandeling voort te zetten door een e-consult (video- of telefonisch consult). Ook als u nog niet onder behandeling bent is dit mogelijk. Middels e-consult kunnen wij u van persoonlijke adviezen, oefeningen en begeleiding voorzien passend in uw op maat gemaakte behandelplan. Daarnaast kunnen wij u na het consult de adviezen en oefeningen mailen. Wij hopen met u de behandeling zo goed als mogelijk te kunnen voortzetten om het herstel te kunnen bespoedigen.

Heeft u vragen of zorgen? Bel of mail ons gerust! 

Denise en Nicole


Januari 2020 – NIEUW Kinderbekkenfysiotherapie

Vanaf januari 2020 breidt Stadspraktijk ‘t Vosje zich uit met de specialisatie kinderbekkenfysiotherapie. Nicole Merkx-Schnebeli wordt de nieuwe collega bij Stadspraktijk ‘t Vosje. Zij is (kinder)fysiotherapeut en kinderbekkenfysiotherapeut. Voor meer informatie over Nicole kunt u de website raadplegen. Indien u vragen heeft over de nieuwe specialisatie, kunt u mailen naar info@stadspraktijk.com

 


December 2019 – Aangepaste openingstijden kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie zijn er afwijkende openingstijden.

Week 23 – 29 december:

 • Dinsdag 24 december: Praktijk van 13.00-17.00 uur geopend.
 • Woensdag 25 december: praktijk gesloten
 • Donderdag 26 december: praktijk gesloten
 • Vrijdag 27 december: Praktijk van 10.00-17.00 uur geopend.

Week 30 december – 5 januari:

 • Dinsdag 31 december: praktijk gesloten
 • Woensdag 1 januari: praktijk gesloten
 • Donderdag 2 januari: praktijk gesloten

November 2019 – Black Friday

Het is vrijdag 29 november, Black Friday! Stadspraktijk ‘t Vosje wil jou ook een leuke aanbieding geven op deze dag.

Ben jij kersverse moeder/vader of ken jij iemand die net ouders zijn geworden? Dan is het wellicht leuk om een kadobon babymassage te geven. Een individuele babymassage workshop kost normaal 60,00 euro. Vandaag kun je een kadobon bestellen voor de babymassage voor 45,00 euro*, waarbij moeder/vader gedurende een uur massagetechnieken aangeleerd krijgen om bij hun baby uit te voeren. Ik kom voor de babymassage workshop bij ouders thuis of ouders kunnen ervoor kiezen om naar de praktijk te komen. *Deze actie kadobon kan t/m april 2020 ingeleverd worden.

Heb jij last van je spieren in je nek of in je rug door deze drukke dagen? Wellicht vind je het fijn om een fysiomassage te nemen om jouw spieren te laten ontspannen. Een fysiomassage kost normaal 27,50 voor 30 minuten. Vandaag kun je een fysiomassage reserveren in de maand december 2019, januari of februari 2020 voor 20,00 euro voor 30 minuten.

Stuur een e-mail naar info@stadspraktijk.com om een van de leuke aanbiedingen te reserveren.

 

Oktober 2019 – Praktijk waarneming i.v.m. vakantie

 

Vanaf maandag 21 oktober tot maandag 28 oktober is (kinder)fysiotherapeut Denise de Vos-Koorevaar afwezig i.v.m. vakantie. De praktijk wordt waargenomen door fysiotherapeut Esmee Bijl. Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen (06-18815082) of mailen naar info@stadspraktijk.com


Oktober 2019 –    interview met Indebuurt Dordrecht

 

In augustus heb ik een heel leuk interview gehad met José de Jong van Indebuurt Dordrecht. Ben je nieuwsgierig naar dit interview? Lees het artikel op https://indebuurt.nl/dordrecht/bedrijvigheid/ondernemer-uitgelicht/denise-koorevaar-is-kinderfysiotherapeut-ik-kies-bewust-voor-een-kleine-praktijk~90050/?utm_source=e-mail&utm_medium=servicemail&utm_campaign=genoemd_indebuurt_stadspraktijk-t-vosje

 


September 2019 – 10.000 stappen voor het goede doel!

 

De maand september staat in het teken van bewegen. Bewegen voor jezelf en voor een ander. Denise Koorevaar doet mee met Steptember; elke dag 10.000 stappen zetten in de maand september. Voor mensen met cerebrale parese is bewegen niet zo vanzelfsprekend als voor ons. Cerebrale parese is de lichamelijke handicap die het vaakst voorkomt bij kinderen. CP is niet te genezen. Steptember is een eenvoudige manier waarmee jij hen kunt helpen.

 

Wil jij een steentje bijdrage en mensen met de hersenaandoening cerebrale parese ondersteunen? Doe dan een vrijwillige donatie via deze link:

event.steptember.nl/donate/onbehalfof?id=1c4111e7-e131-4a0e-a296-c03383579a45


Augustus 2019 – Schrijven met een pen anno 2019

Met de toenemende digitalisering in de maatschappij kun je je afvragen waarom je kind moet leren schrijven met een pen. Het laptop- en tablet gebruik op scholen nemen toe. Jonge kinderen leren letters en woordjes lezen op de tablet. Echter uit onderzoek blijkt dat kinderen de letters beter kunnen herkennen als zij dit al schrijvende hebben geleerd dan al typende op de computer. Ook de spelling van woorden bleek beter te zijn wanneer kinderen de woorden geoefend hadden door te schrijven, dan wanneer ze de woordjes geoefend hadden met hulp van de computer. Er lijkt ook een relatie te zijn tussen schrijven en lezen. Onder de kinderen die hebben leren lezen via de computer bleek het percentage leesproblemen hoger te zijn dan kinderen die dit hadden geleerd door te schrijven. Schrijven met een pen anno 2019 is dus juist goed!

(Bron: SchrijvenNL; www.schrijvennl.nl)

 


Juli 2019 – Waarom heeft Stadspraktijk ‘t Vosje eigenlijk geen wachtkamer nodig?

Als je de wachtkamer in loopt, merk je direct dat er veel kinderen komen bij Stadspraktijk ‘t Vosje. De wachtkamer is gezellig ingericht en lijkt niet per se op een (kinder)fysiotherapie praktijk. Dat is precies welk doel ik voor ogen had. Het moet er gezellig uitzien en kinderen moeten zich op hun gemak voelen als ze de eerste keer hier binnen komen. In de wachtkamer wordt er niet vaak gespeeld door de kinderen, maar dat heeft een reden. Ik vind het erg prettig werken om elke patiënt, of het nu een kind of een volwassene is, een kwartier langer in te plannen. Mocht het nodig zijn, dan kan het consult iets uitlopen. Echter de volgende patiënt hoeft dan ook niet (lang) te wachten. Ik loop hierdoor niet uit en dit geef mij als therapeut ook veel meer rust in mijn werk. Ik neem voor iedereen de tijd wanneer er extra vragen zijn.

 

Juni 2019 – Het is bijna zomervakantie!!

Gaan jullie op vakantie in de zomer of hebben jullie nog niet veel gepland staan? Wellicht is het leuk voor jouw kind om hem of haar mee te laten doen met de Summer Kids Bootcamp! De bootcamp is vooral bedoeld om kinderen spelenderwijs te laten sporten. Er zullen beweegspellen gedaan worden, bijvoorbeeld in estafette vorm, maar ook zal er een circuit uitgezet worden waarbij de kinderen kennis maken met spierversterkende oefeningen voor hun leeftijd.

Plezier hebben met elkaar en tegelijkertijd lekker bewegen staan centraal bij de Kids Bootcamp.

Special – Ouder-Kind Bootcamp:

Er zullen ook 2 momenten in de zomervakantie zijn dat ouders samen met hun kind kunnen komen sporten: De Ouder-Kind Bootcamp. Tijdens deze speciale bootcamp les zullen de ouders samen met de kinderen leuke oefeningen en spelletjes doen die voor beide uitdagend zullen zijn.

Doelgroep: kinderen van 8 tot 12 jaar.

Data Kids Bootcamp:

24 juli 10.15-11.00 uur

14 augustus 10.15-11.00 uur

28 augustus 10.15-11.00 uur

Kosten Kids Bootcamp: 6 euro per les of 15 euro voor een 3-rittenkaart.

* De les gaat door bij minimaal 6 kinderen.

Data Ouder-Kind Bootcamp:

27 juli 9.00-9.45 uur

23 augustus 9.00-9.45 uur

Kosten Ouder-kind Bootcamp: 10 euro per les.

* De les gaat door bij minimaal 4 kinderen met hun ouder.

Locatie: Wantijpark, te Dordrecht


Mei 2019 – Outdoor Babybootcamp

Vanaf vrijdag 7 juni beginnen de outdoor babybootcamp lessen. Moeders kunnen samen met hun baby gedurende 12 weken komen sporten onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut in het Wantijpark in Dordrecht. De oefeningen zullen gevarieerd aangeboden worden, waarbij bijvoorbeeld de kinderwagen regelmatig wordt ingezet en we zullen ook vaak de baby als gewicht gebruiken tijdens de oefening. Op het moment dat de moeders wel oefenmateriaal gebruiken, krijgen de baby’s de tijd om zich te ontwikkelen op de buik of in zit door heerlijk met de andere baby’s op het speelkleed te spelen. Lijkt jou dit ook wat? Je kunt je nog aanmelden voor de startende groep op 7 juni, want er is nog 1 plekje vrij!


Maart 2019 – Hatjsoe! De Lente is in aankomst…

 

Het voorjaar is in aankomst waarin veel mensen blij worden wanneer het warmer wordt en de bomen en bloemen in bloei staan. Voor anderen is dit juist een tijd van niezen, tranende ogen en snotteren. Deze kinderen en volwassenen hebben last van hooikoorts.

Gelukkig kunnen we tegen deze allergische klachten iets doen. Maar wat heeft fysiotherapie daarmee te maken?

Als fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in Medical Taping. Medical Taping kan helpen om de hooikoorts klachten te verminderen. De tape heeft geen medicinale toevoegingen, maar door de segmentale werking kan het jou helpen om de klachten te verminderen. Een segmentale relatie betekent dat er een wisselwerking is tussen spieren, botten, huid, organen en regelsystemen. De longen staan in verbinding met het huidgebied van de bovenrugregio (thoracaal). Wanneer op dit huidgebied tape wordt geplakt, kun je hiermee de longen op een positieve wijze beïnvloeden.

Wat houdt de behandeling in?

De tape wordt maximaal 2 keer aangebracht op de bovenrugregio. De tape blijft ongeveer 5 dagen tot 1 week zitten. Na de eerste keer kan het al voor een gewenst effect zorgen. Om een langere tijd hiervan te kunnen genieten, wordt aangeraden om nogmaals de tape op de bovenrug te plakken. Uit onderzoek blijkt dat na de tweede tapesessie een significant verschil wordt gemerkt bij de patiënt (bron: https://www.fysiotape.nl/medical-taping/hooikoorts/)

Wil je meer weten over medical taping bij hooikoortsklachten en over de mogelijkheden hiervan? Neem dan gerust contact met mij op.


Februari 2019 – NIEUW: Babybootcamp!

Binnenkort begint de Outdoor Babybootcamp! Ben jij een kersverse moeder en wil jij het sporten weer oppakken? Hoe leuk zal het zijn om het sporten samen met je baby te doen? Je komt elke week 45 minuten samen met je baby sporten heerlijk in de buitenlucht in het Wantijpark. De babybootcamp zal op vrijdagochtend plaatsvinden van 10.15-11.00 uur. De eerste babybootcamp les staat gepland begin juni dit jaar. Voor meer informatie of voor het aanmelden van de babybootcamp klik hier.

 


December 2018 – Data 2019 voor workshop babymassage

In 2018 heb ik individuele babymassage workshops gegeven bij ouders thuis. Een workshop duurt 1 uur waarbij je als ouder alle massagetechnieken leert voor de arm- en beenregio, de buik, de rug, het hoofd etc. Ouders krijgen als naslagwerk een cursusmap mee en ik heb daarna nog telefonisch contact om te horen hoe het gaat en of er nog vragen zijn. De individuele workshop van 1 uur is erg leuk en persoonlijk, maar het kan voor ouders of juist voor het kind te snel gaan waardoor je niet alle technieken kan bespreken. Daarom is een 4-delige workshop babymassage soms beter. Daarnaast leer je andere ouders kennen en is er ook nog ruimte om bepaalde thema’s te bespreken. Voor meer informatie over de workshop klik hier.

In 2019 zijn er 4 momenten dat de workshop Babymassage in groepsverband wordt gegeven.

Workshop 1: 16 januari, 23 januari, 30 januari en 6 februari

Workshop 2: 13 maart, 20 maart, 27 maart en 3 april.

Workshop 3: 22 mei, 29 mei, 5 juni en 12 juni

Workshop 4: 18 september, 25 september, 2 oktober en 9 oktober

Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn (minimaal 3), zal de cursus van start gaan.

 


November 2018 – Ga jij schoenen kopen voor jouw kind? Dit is belangrijk!

Welke schoenen jij koopt voor jouw kind is van verschillende dingen afhankelijk. Jouw budget, jouw stijl/smaak en wat jouw kind nodig heeft. Ik geef jou een paar tips waar je op kunt letten als je schoenen koopt voor jouw kind.

De voornaamste reden waarom kinderen andere schoenen krijgen is dat de schoenen te klein zijn en niet omdat ze versleten zijn. Bij kinderen jonger dan 3 jaar zijn de schoenen in de regel na 4 maanden te klein en bij kinderen ouder dan drie jaar is dat na 6 maanden.

Samenstelling van de schoen

 1. De zool: de zool moet flexibel zijn om een goede voetafwikkeling te maken. Je kunt de buigzaamheid van de schoen testen door hem op de plaats waar de schoen het breedst is naar boven te buigen. De schoen moet ter hoogte van de voet, zonder dat er veel kracht op uit geoefend wordt, goed kunnen buigen.
 2. Hielstuk: Het hielstuk moet stevig zijn. Een groot aantal jonge kinderen hebben een tijdelijke platvoet, waarbij de hiel naar binnen kantelt. In 95% van de gevallen herstelt dit spontaan, maar kinderen kunnen in deze tijdelijke periode wel moeite hebben met rennen aangezien ze vaak vallen of struikelen. Als het hielstuk van de schoen stevig is, worden de voeten van jouw kind recht gehouden.
 3. Schoenen met veters: Als jouw kind veel struikelt of valt en naar binnen gezakte enkels heeft, is het verstandig om schoenen te kopen met veters. Schoenen met veters sluiten beter aan op de voeten van jouw kind. Heeft jouw kind moeite met veters strikken? Dan kan ik jouw kind wellicht helpen en onderzoeken op het gebied van de fijne motoriek.

Misverstanden over schoenen:

 • Schoenen zouden nodig zijn om de voetontwikkeling te bevorderen. Dit is niet waar!
 • Als een kind voor het eerst gaat lopen moet het hoog schoeisel hebben om de enkels te ondersteunen. Dit is niet juist; als het kind gaat lopen zijn de enkels stevig genoeg om het lichaam te dragen.
 • Binnenzolen die de voet ondersteunen zijn nodig om platvoeten te voorkomen. Dit is niet waar. Uit onderzoek is gebleken dat de natuurlijke ontwikkeling van platvoeten niet wordt beïnvloed door steunzolen en schoenaanpassingen. Indien het kind pijnklachten ervaart bij platvoeten, dan kan een steunzool wel meerwaarde zijn.
 • Kinderen mogen niet de schoenen van oudere broers of zusjes dragen. Dit is niet juist volgens orthopeden. Ouders denken vaak dat deze schoenen zich naar de voeten van het broertje of zusje hebben gezet. In sommige gevallen is dit waar, maar dit is niet de regel. Als de maat goed is en de schoenen niet ernstig zijn misvormd of beschadigd, kunnen schoenen van een broertje of zusje zonder problemen worden gedragen.

Bron: Visser, J.D. (2012). Kinderorthopedie.


November 2018 – Hoe kom ik als (kinder)fysiotherapeut te weten of ik goede kwaliteit lever aan mijn patiënten?

 

Ik ben als (kinder)fysiotherapeut en praktijkhouder erg benieuwd naar uw ervaring van mijn zorg in deze praktijk. Daarom neem ik deel aan een onderzoek dat uw ervaringen bevraagt.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de onafhankelijke onderzoeksorganisatie Qualizorg B.V. De online rapportagetool van Qualizorg B.V. heet Qualiview.  Deelname aan dit onderzoek is vrijwillig en de resultaten van het onderzoek worden vertrouwelijk verwerkt. Ik stel uw deelname in het belang van het verbeteren van de zorgverlening natuurlijk erg op prijs! Graag vraag ik u om deel te nemen aan dit onderzoek.

Hoe kunt u deelnemen?

Wanneer u schriftelijke toestemming heeft gegeven om hieraan deel te nemen, ontvangt u tijdens of na het behandeltraject een mail van Qualiview met een link naar het online onderzoek. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 4-5 minuten. Met het invullen van de vragenlijst helpt u de praktijk om de dienstverlening te verbeteren.

Resultaten van het onderzoek zijn anoniem

Qualizorg ziet erop toe dat uw gegevens worden verwerkt volgens de geldende wet- en regelgeving en de Uitvoeringswet AVG. Ik kom niet op individueel niveau te weten wat uw heeft geantwoord; de gegevens worden anoniem verwerkt.

Omdat ik als zorgverlener constant probeer om mijn fysiotherapeutische zorg te verbeteren, hoop ik dat u na het lezen van bovenstaande informatie meewerkt en de vragenlijst invult.