Babybootcamp

De Babybootcamp is een fitnessprogramma waarbij jij als kersverse moeder na de zwangerschap werkt aan de conditie van jouw lichaam. Het bijzondere aan dit fitnessprogramma is dat jij dit samen met je baby doet! Een praktische bijkomstigheid is dat je geen oppas hoeft te regelen wanneer jij wilt sporten.

Door de lessen te volgen krijg je jouw fitheid weer terug, zodat je de lichamelijke uitdagingen van het ouderschap aan kunt. Tijdens de Babybootcamp les komt het volgende aan bod:

  • Cardio oefeningen;
  • Krachtoefeningen;
  • Stretchoefeningen;
  • De BBB’s: billen, buik en benen.

De trainingen zullen altijd beginnen met een warming-up en eindigen met een cooling-down.

Tijdens de training kun je gebruik maken van de BabyBelt. Dit is een band die gebruikt wordt om jouw baby tijdens de oefeningen te ondersteunen. Deze band is te gebruiken totdat jouw kind maximaal 9 maanden is. De BabyBelt is geen draagmiddel, dus je zal jouw baby altijd nog zelf vasthouden.  Indien jouw kind ouder is dan 9 maanden, dien je zelf een draagdoek/- of zak mee te nemen.

Voor wie?

De Babybootcamp is voor alle moeders met baby’s van 3 tot 12 maanden (let op: baby’s van 9-12 maanden moeten in de draagzak/- of doek die de moeder zelf tot haar beschikking heeft). Er kunnen maximaal 5 moeders met baby’s deelnemen. Door deze kleine groep kan ik voldoende persoonlijke begeleiding geven. Daarnaast kunnen we door deze kleinschaligheid in een rustige en prettige sfeer trainen, zodat dit niet veel onrust bij de baby’s geeft.

Locatie

Vanaf april t/m september trainen we buiten in het Wantijpark te Dordrecht. Aangezien we afhankelijk zijn van de weersomstandigheden kan de babybootcamp in deze periode ook uitwijken naar binnen. Vanaf oktober t/m maart zullen we binnen trainen.

Tijden

De lessen zullen 1 keer per week gegeven worden op elke vrijdag ochtend van 10.15 uur tot 11.00 uur.

Kosten

Je kunt voor 3 maanden meedoen met de Babybootcamp. Als je na 3 maanden voldoende belastbaar bent en verbeterd bent op conditioneel en spierkracht niveau, dan kun je vervolgens instromen bij de reguliere bootcamp voor vrouwen. Believe In verzorgd outdoor bootcamp lessen speciaal voor vrouwen in de omgeving Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht. Vind je het leuk om te blijven trainen met je baby, dan is dat zeker mogelijk. Wanneer jouw kind ouder is dan 1 jaar, dan kunnen jullie ook instromen in de Mama & Dreumes Fit groep.

Je kunt een rittenkaart kopen voor 12 trainingen. Je hebt een periode van 15 weken om deze 12 rittenkaart te gebruiken. Wanneer je een keer verhinderd bent, dan zal dit niet ten koste gaan van je aantal ritten. Een 12 rittenkaart kost voor de periode april t/m september 120,00 euro (incl. BTW). Voor de periode oktober t/m maart wordt er een ruimte gehuurd, waardoor de 12 rittenkaart duurder is; 144 euro (excl. BTW).

Benodigdheden voor de training

Voor de  Babybootcamp les zijn de volgende benodigdheden belangrijk om mee te nemen:

  • Draagdoek/-zak (indien je kind ouder is dan 9 maanden)
  • Kinderwagen (outdoor)
  • Handdoek
  • Water
  • Voeding/verschoning voor je baby
Meer informatie